صفحه 1 از 2 1 2 >

اگر می خواهید دارو در منزل نگهداری کنید نکات زیر را رعایت نمایید
امروزه در بیشتر خانه ها قدری دارونگهداری می شود.این دارو ها معمولاً در یخچال یا در جعبه ی کمک ها ی اولیه گذاشته می شوند و معمولاً شامل باقی مانده ی داروهائی است که به طور ناقص مصرف شده اند.از قرار معلوم منظور از نگهداری داروها در منزل این است که یک روزی از آنها استفاده شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، استفاده ی مجدد از این دارو ها علاوه بر اینکه اغلب خود سرانه وبدون تجویز پزشک خواهد بود ،احتمالاً کاربرد نادرست داشته وخطر مصرف دارو ها ی فاسد و تاریخ گذشته را هم به همراه دارد .


دارو به عنوان یکی از مهم ترین اجزای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها بکار می رود و بر همین اساس همیشه مجموعه ای از فرآیند ها بر تولید، واردات، نگهداری، توزیع و عرضه دارو جهت فقط ایمنی و تضمین سلامت و کیفیت آن در کشورها حاکم است.

چنانچه دارو به نحو علمی و اصولی تولید، نگهداری، توزیع و به فروش رسانیده نشود، نه تنها در دستیابی به شاخص های کمی و کیفی سلامت جامعه تاثیر نامطلوب می گذارد، بلکه می تواند سبب بروز اختلالات وگرفتاری های جدی و تهدید کننده ای در جامعه، محروم ماندن از درمان و حتی مرگ بیمار گردد.

بدین ترتیب نقش و جایگاه خدمات داروسازان به عنوان یکی از ارکان اصلی زنجیره درمان بیماران، قطعاً بی بدیل است.

 


گروهی ازانسان ها سیگاری های غیرفعال می باشند یعنی این افراد خود دخانیات مصرف نمی کنند ولی در معرض دود دخانیات
اطرافیان هستند
سالانه ششصد هزار نفر از سیگاری های غیر فعال عمر خود را از دست می دهند از این تعداد یک سوم کودکان می باشند که
قربانی نا اگاهی خود و اطرا فیان هستند
تو جه داشته باشیم در معرض دود سیگار اطرافیان قرار نگیریم


روز 23 آبان برابر با 14 نوامبر روز جهانی دیابت میباشد. اصولاً علت بروز بیماری مشخص نیست احتمالاًعوامل ژنتیک، چاقی و کم تحرکی میتواند موثر باشد. اگر شما علائم کاهش وزن، تکرار ادرار، تشنگی زیاد، ضعف و بیحالی را در خود سراغ دارید حتماً به پزشک جهت بررسی وضعیت دیابت خود مراجعه کنید. حدود 8% جمعیت ایران از بیماری دیابت در عذاب هستند متاسفانه افراد اکثراً از بیماری خود آگاه نیستند .
اگر مقدار قند ناشتائی بیمار بین 125-100 باشد شما بیمار دیابتی خاموش و اگر چنانچه قند ناشتای شما بالاتراز 126 باشد شما به دیابت کامل مبتلا هستید باید به فکر درمان آن باشید. در درمان بیماران دیابتی علاوه بر دارو درمانی تغییر در نحوه زندگی و تغذیه میتواند 50-40% به روند مداوا کمک کند .
پس نقش آموزش بیماران دیابتی را جدی بگیریم .


آمار سخن می گوید و هشدار می دهد :
به گزارش دانشگاه تورنتو در کانادا مرگ و میر ناشی از مصرف نابجای دارو بیشتر از حوادث رانندگی است.
در امریکا سالانه 200،000 نفر با مصرف نابجای دارو فوت میکنند.
در امریکا سالانه 2000،000 عارضه جدی A.D.R ( عوارض ناخواسته داروئی )رخ میدهد.
پذیرش A.D.R (عوارض ناخواسته داروئی ) در امریکا 28% در انگلستان 6/15% درفرانسه 6/12% در نروژ 5/11%

از کار افتادگی براثر A.D.R سالیانه:

امریکا 000/218/1 نفر
انگلستان 520/257 نفر
آلمان 440/358 نفر
سوییس 280/38 نفر

سئوال : آماردرایران چگونه است ، راه برون رفت از آن کدام است ؟
منتظر اظهار نظر شما خوبان هستیم .
 


غذاها ازطریق خواص فیزیکوشیمیائی یا فیزیولوژیک میتوانند برخاصیت درمانی داروها اثر نمایند.مصرف غذاهای سفت، داغ و چرب سرعت تخلیه معده را کند میکنند. برعکس غذاهای آبکی ونرم زمان اندکی دردستگاه گوارش می مانند. گروهی از غذاها PH دستگاه گوارش وادرار را تغییر داده و بدان وسیله در سیکل درمان دخالت
میکنند. به طور مثال شیر(قلیائی کننده)جذب آهن را مختل میکند یا مصرف قرص تئوفیلین ومترانیدازول همراه غذا جذب آنها را افزایش میدهد یا مصرف کاپتوپریل همراه غذا جذب آنرا 50-40% کاهش میدهد.
پس باید بیماران همسان بارعایت دستورات داروئی(زمان مصرف، مقدارمصرف،ترتیب مصرف، فاصله مصرف، راه مصرف و طرز مصرف) به نکات تغذیه که توسط پزشک یا داروساز تجویز میگردد توجه داشته باشند.
 


متن ذیل سوگند نامه ای است که فرهیختگان رشته داروسازی باید پس از گذراندن واحدهای درسی لازمه و دفاع از تزدکتری خود یادکنند تا بعنوان دکتر داروساز شناخته شوند.
اینجانب ................................... فارغ التحصیل رشته داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه............................. در این هنگام که آئین قانونی دریافت دانشنامه خود را انجام داده و برای پرداخت به پیشه داروسازی شایستگی یافته ام برابر شما هیئت قضات رساله دکتری وحضاردیگر بخداوند تبارک و تعالی سوگند یاد می کنم و شرف و وجدان خویش را گواه می گیرم که همواره در پیشه خود به راه پرهیزکاری و درستی گام بردارم و در برابر عزت فن داروسازی سیم و زر و جاه و مقام را خوار بدارم و بیماران از پا درآمده را دستگیر باشم وراز مریضان راهیچگاه فاش نسازم و به کارهای نادرست مانند افکندن جنین و دادن داروهای کشنده به هیچگونه نپردازم و همواره بکوشم تا آنچه میکنم پسندیده خداوند متعال باشد .
اینک با پیمانی استوار زیر این سوگند نامه را بدست خود امضاء میکنم و آنرا به نام سند شرافت خویش به آموزش دانشکده داروسازی می سپارم.

 


راههای پیشگیری از بروز مارگزیدگی
بیشتر مارگزیدگی ها در مواردی رخ میدهد که فرد سعی در آزار یا کشتن ماردارد از تحریک مارها بپرهیزید.
مارها در ماه های گرم سال بیشتر در طی شب فعال هستند و در مواقع خنک، روزها بیرون می آیند از زمان اوج فعالیت مارها آگاهی داشته باشید .
از قرار دادن دست و پای خود در شکاف سنگها، بسته های چوب و علف های بلند بپرهیزید.
مراقب باشید دست و پای خود را کجا قرار میدهید.
تلقیح سم بصورت رفلکسی تا چند ساعت پس از مرگ مارها نیز می تواند رخ دهد.
گزیدگی مارهای مرده نیز میتواند رخ دهد از آنها بپرهیزید.
چنانچه در محل زندگی شما ماروجود دارد روشنائی در شب میتواند از احتمال بروز گزیدگی بکاهد.
درخارج از خانه خود وسائل روشنائی نصب کنید.
آسیب ناشی از مسمومیتها قابل پیشگیری است. خانواده های خود را محافظت کنیم.
به نقل از :مرکزاطلاع رسانی داروها و سموم
شماره تلفن مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم :09646


اثر التهابی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (آسپرین، ایبوبروفن، ایندومتاسین،پیروکسیکام،تولمتین، ناپروکسن) معمولاً 14-7روز بعد از شروع درمان ظهور پیدا میکند. در صورتی که خاصیت ضد تب و ضد درد آنها بعد از نیم ساعت مصرف ظاهر می گردد. در صورت مصرف داروهای فوق بعنوان ضد التهاب دستورات پزشک و داروساز خود را دقیق مراعات نمائید تا نتیجه مطلوب درمانی حاصل گردد.


مسمومیت با مواد غذائی می تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فراورده های غذائی تهیه و نگهداری مواد غذائی ایجاد شود.
از مصرف کنسروهائی که قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ زدگی مشاهده میشود خودداری کنید .
بوتولیسم که نوعی مسمومیت کشنده غذائی است در اثر مصرف مواد غذائی بمانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرولوبیا، کشک خا و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده اند ایجاد میشود .
به نقل از سایت معاونت غذا و دارو


سامانه جستجوی دارو

سایتهای دیگر

موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

 

 

عناوین برگزیده خبرها


پنج شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۸
افتتاح خط جدید تولید داروهای انسانی در شرکت مهبان دارو
حضور وزیر محترم بهداشت در شرکت مهبان دارو

شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷

پوکی استخوان


آمار سایت